Verhuizingen Hoeks NV

BKV Erkend Verhuizer 011 66 00 50
  • Home
  • Verhuizingen
  • Opslag
  • Verhuur
  • Referenties
  • Over Hoeks
  • Tips
  • Verhuisofferte
  • Contact

Wie moet je verwittigen bij verhuis binnen België?

tips verwittigen verhuis

Ga je binnenkort verhuizen? Wees dan voorbereid op de administratieve rompslomp die bij een adreswijziging komt kijken. Overheidsdiensten worden vaak automatisch op de hoogte gebracht, maar er zijn ook heel wat instanties en personen die jij zelf moet verwittigen. Om ervoor te zorgen dat je niemand over het hoofd ziet hebben wij alle personen en instanties voor je opgelijst!

Instanties die automatisch verwittigd worden

Heel wat overheidsinstanties worden automatisch op de hoogte gebracht wanneer je verhuist naar een andere gemeente. Hoe gebeurt dit precies? Dit proces wordt in werking gesteld wanneer jij je adreswijziging doorgeeft bij de gemeente waarin je gaat wonen. Zodra de wijkagent bij je is langs geweest ter controle wordt jouw nieuwe adres opgenomen in het Rijksregister. Wanneer dit gebeurt is verkrijgen deze instanties jouw nieuwe adres.

Hieronder vind je een overzicht welke instanties automatisch verwittigd worden:

  • Sociale zekerheidsinstellingen
  • Kinderbijslagfonds
  • Ziekenfonds en mutualiteit
  • Overheidsinstellingen (OCMW, belastingadministratie, Kind & gezin…)
  • Arbeidsongevallenverzekeraars
  • Gewestelijke huisvestingsmaatschappijen
  • Kas voor werkloosheidsuitkeringen
  • Kas voor jaarlijkse vakantie

Personen of instanties die jij moet verwittigen

Natuurlijk worden niet alle personen en instanties automatisch ingelicht. Jij wordt verantwoordelijk geacht om enkele specifieke personen en instanties zelf op de hoogte te brengen. Om het overzicht te bewaren hebben wij deze personen en instanties even op een rijtje gezet in onderstaande lijst.

check list: wie verwittigen bij verhuis

De gemeente waar je gaat wonen

Het is belangrijk dat je binnen de 8 dagen na verhuis even langsgaat bij de ‘Dienst Bevolking’ in je nieuwe gemeente om jouw adreswijziging door te geven.  Zodra dit gebeurd is zal er een wijkagent bij je langskomen om te controleren of je ook echt woont op dat nieuwe adres. Na deze controle brengt je nieuwe gemeente je oude gemeente op de hoogte én wordt jouw nieuwe adres opgenomen in het Rijksregister.

Je werkgever

Vergeet zeker niet jouw werkgever op de hoogte te brengen na de verhuis. Jouw adres wordt opgenomen in enkele officiële documenten. Door jouw adreswijziging door te geven zorg je ervoor dat je geen schriftelijke communicatie misloopt.  Ook wordt je kilometervergoeding voor woon-werkverkeer (of fietsvergoeding / openbaar vervoer abonnement) berekend vanop jouw thuisadres.

Check ook of je verlof krijgt voor je verhuis.

Lees waarom je best niet verhuis op een zondag.

Huisarts / dierenarts

Wanneer je verhuist naar een andere regio of provincie binnen Vlaanderen breng je best jouw huisarts op de hoogte. Je huisarts moet  jouw medisch dossier doorsturen naar je nieuwe huisdokter. Hetzelfde geldt wanneer je in behandeling bent bij specialisten of kinesisten.

Heb je een trouwe viervoeter of ander huisdier thuis rondlopen? Vergeet ook jouw dierenarts niet op de hoogte te brengen van jouw plannen. Zo kunnen zij hun documenten en de nodige chip informatie actualiseren.

Verhuizen met je kat of hond pak je zo aan.

Natuurlijk worden niet alle personen en instanties automatisch ingelicht. Jij wordt verantwoordelijk geacht om enkele specifieke personen en instanties zelf op de hoogte te brengen. Om het overzicht te bewaren hebben wij deze personen en instanties even op een rijtje gezet in onderstaande lijst.

Water, elektriciteit en aardgasleveranciers

Idealiter breng je een tweetal weken voordat je verhuist de leveranciers van je nutsvoorzieningen op de hoogte. Zij zullen je enkele documenten aanleveren met betrekking tot meterstanden en energieovername die je hen ingevuld terug moet bezorgen.

Jouw telecom operator

Wil je graag dat een technicus van jouw telecom operator op je nieuwe adres langskomt om de nodige installaties in orde te maken? Contacteer hen dan een zestal weken voor verhuis zodat ze dit in hun planning kunnen opnemen. Is de installatie al in orde of doe je de installatie zelf? Dan volstaat het om enkele dagen van tevoren jouw adreswijziging door te geven. Tegenwoordig kan je dit snel én makkelijk doorgeven in jouw online klantaccount.

Banken en verzekeringsmaatschappijen

Ga vlak na je verhuis eens langs bij een bankkantoor bij jou in de buurt om je adreswijziging door te geven. Neem zeker je identiteitskaart mee zodat ze alle nodige gegevens makkelijk kunnen inlezen in hun systeem. Zo ben je zeker dat jij alle (vertrouwelijke) informatie ontvangt op jouw nieuwe huisadres.

Ga ook eens langs bij je verzekeraar want je zal voor jouw nieuwe woning een verzekering willen afsluiten. Daarnaast kan hij/zij de bestaande documenten updaten met de nieuwe adresgegevens.

Kranten en tijdschriften waarop je geabonneerd bent

Zorg ervoor dat jouw krant en tijdschriften in de juiste brievenbus terechtkomen door even contact op te nemen met de klantendienst. Daar kan je makkelijk jouw adreswijziging doorgeven en zij zorgen voor alle rest!

 

Ontdek ook hoe je vlot en veilig verhuist.

Enkele praktische tips

Heb je bovenstaande personen en instanties op de hoogte gebracht? Dan hebben we goed nieuws voor je! Het grootste deel van je administratieve rompslomp is intussen al achter de rug. Wij delen graag nog enkele praktische tips om de laatste puntjes op de i te zetten.

Laat de adresgegevens van je klantenkaarten updaten

Kom je toevallig langs een van de winkels waar je al jaren klant bent én waarvan er een klantenkaart in je portefeuille (of gsm) zit? Spring even binnen en spreek een medewerker aan in verband je adreswijziging. Zij zullen de nodige informatie in hun systeem aanpassen om helemaal up to date te zijn.

Check de adresgegevens van je favoriete webshops

Sta je op het punt om een bestelling te plaatsen bij één van je favoriete webshops? Dubbelcheck zeker het facturatie- en afleveradres. Zo voorkom je dat jouw pakketje geleverd wordt op je voormalige adres.

Verhuisdienst Bpost

Ken je de verhuisdienst van Bpost al? Dankzij deze handige dienst kan jij alle post geadresseerd op je oude adres laten doorsturen naar je nieuwe huisadres. Zo verlies je geen tijd meer met het ophalen van post op je oude adres!

Ziezo, dankzij dit handige overzicht zal jij geen instanties of personen vergeten verwittigen bij de verhuis. Ben je voor ‘de grote verhuisdag’ nog op zoek naar extra helpende handen, een verhuislift of transport? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Gratis verhuisgids downloaden
Download nu ›

Recente berichten

  • Heimwee na verhuizen? 13 tips om ermee om te gaan
  • Goedkoop verhuizen? Dat doe je met deze 7 tips van professionals
  • Je koelkast en diepvries verhuizen? Zo pak je dat veilig aan
  • Krijg je extra verlof voor verhuis?
  • Verhuizen naar Spanje vanuit België? Volg onze praktische tips

Verhuizingen Hoeks NV

Christoffel Plantijnstraat 6
3920 Lommel

Tel: 011 66 00 50
E-mail: info@hoeks.be

Verhuizingen

Meubelopslag

Verhuur

Over Hoeks

Tips & nieuws

Uw offerte

Gratis Verhuisgids

Download nu ›
Hoeks op FacebookHoeks op LinkedinHoeks op Google+

Copyright © 2023 Verhuizingen Hoeks · Algemene voorwaarden · Privacy · Cookies · Disclaimer · Webdesign Coemans.com