Verhuizingen Hoeks NV

BKV Erkend Verhuizer 011 66 00 50
  • Home
  • Verhuizingen
  • Opslag
  • Verhuur
  • Referenties
  • Over Hoeks
  • Tips
  • Verhuisofferte
  • Contact

Verhuizen met kat of hond. 13 tips voor een stressvrije verhuis met je huisdier

verhuizen met kat of hond 13 tips hoeks verhuizingen
Verhuizen op zich is al een heel gedoe. Moet je daarbij ook nog eens verhuizen met huisdieren zoals een kat of hond, dan komt er nog het één en ander extra bij kijken. Daarom geven we je enkele tips om verhuizen met kat of hond een heel stuk gemakkelijker te maken.

Verhuizen met kat of hond: de voorbereiding

1. Pak de spullen van je huisdier als allerlaatste in

In een van onze vorige artikels legden we je uit hoe je slim en efficiënt inpakt voor je verhuis. Als je met een kat of hond verhuist, pak zijn of haar spulletjes dan als allerlaatste in. Zo kan je trouwe viervoeter tot het laatste moment met z’n speeltjes ravotten of van z’n snoepjes smullen.

2. Vermijd stress voor de verhuis

Je kat of hond merkt het als je gestresseerd bent en wordt dat dan zelf ook. Hou je dus rustig in aanloop naar je verhuisdag.

3. Oefen de verhuisroute

Bereid je verhuisroute goed voor. Tegen de tijd dat je je hond of kat verhuist moet je weten wat de snelste route is. Minder lang onderweg betekent minder stress.

4. Gebruik een kalmerend middeltje (voor je huisdier)

Weet je nu al dat je kat of hond onbehandelbaar zal zijn tijdens de verhuisdag, vraag je dierenarts dan een kalmerend middeltje. Enkel als het echt nodig is, natuurlijk.

Hulp nodig met je verhuis? Vertrouw op professionals.

Krijg gratis verhuisofferte

Verhuizen met kat of hond: de verhuisdag

verhuizen met kat of hond voorbereiding hoeks

5. Geef je kat of hond een eigen kamer

Tijdens de verhuizing wordt er heel wat heen en weer gelopen en kan de drukte voor stress zorgen. Zorg voor een dedicated cat or dog room waar je huisdier de hele dag op z’n gemak kan vertoeven zonder gestoord te worden. Stel ook al je verhuishulp hiervan op de hoogte.

6. Hou je kat of hond weg van het lawaai

Niet alleen een aparte kamer doet wonderen. Hou je kat of hond ook zo ver mogelijk weg van het lawaai tijdens de verhuisdag. Want op deze dag zijn er heel wat geluiden die je huisdier niet gewoon is. Hoe minder hij ervan merkt, hoe beter.

7. Verhuis je kat of hond in eigen auto in transportbox

Zorg voor een speciale transportbox om je kat of hond te verhuizen. ‘t Is in de eerste plaats veiliger. Bovendien kan je er ook een dekentje over gooien om hem zo weinig mogelijk te laten merken van de verhuis. Leg er eventueel ook wat speeltjes en snoepjes in.

Wacht totdat al je spullen zijn ingeladen en alle verhuizers weg zijn voordat je je huisdier verhuist. Verhuis je kat of hond zeker niet in de verhuiswagen, maar in je eigen auto.

Lees ook deze tips voor een kindvriendelijke verhuis.

Verhuizen met kat of hond: na de verhuizing

verhuizen met kat of hond kat in doos hoeks

8. Laat je huisdier wennen

Vanaf het moment dat jij je installeert in je nieuwe stulpje moet je je huisdier de kans geven om rustig te wennen aan zijn of haar nieuwe omgeving. Het helpt om meteen z’n spulletjes uit te pakken en een plekje te geven. Zo heeft je kat of hond bekende geuren om zich heen en wordt hij sneller vertrouwd met de woning.

9. Blijf in het begin zo veel mogelijk thuis

Je huisdier vindt het niet leuk om alleen te zijn in een nieuwe, onbekende omgeving. Blijf de eerste weken dus zo vaak mogelijk thuis om je kat of hond gerust te stellen.

10. Hou je kat minstens 3 weken binnen

Heb je een kat die graag buitenshuis op pad gaat? Hou hem of haar dan minstens 3 weken binnen na je verhuis. Eenmaal bekend aan de nieuwe omgeving is de kans veel kleiner dat ie wegloopt. Je kat vindt de weg naar huis bovendien ook beter terug.

11. Zet vertrouwde routine voort

Ga je gewoontes niet abrupt veranderen in je nieuwe huis. Je kat of hond is een bepaalde routine gewoon. Laat je hond op dezelfde tijdstippen uit, geef je huisdier met dezelfde regelmaat eten, en laat hem of haar ook niet toe om in je bed te slapen als je dat voorheen niet deed. En ook jij volgt best dezelfde routine als in je oude woning.

Professionele hulp nodig om je verhuis in goede banen te leiden? Schakel Hoeks in.

Vraag vrijblijvende verhuisofferte

12. Wijzig adres op de chip

Is je hond of kat gechipt? Vergeet dan niet het adres te wijzigen. Mocht je huisdier verloren lopen, dan wordt hij of zij naar de juiste locatie teruggebracht.

13. Zoek op tijd een nieuwe dierenarts

Verhuis je naar een ander dorp of een andere stad, ver van je oude woning? Ga dan op tijd op zoek naar een nieuwe dierenarts. Als je huisdier plots ziek wordt, kun je snel terecht voor verzorging en hulp.

Ontdek ook wie je allemaal moet verwittigen bij een verhuis in België.

Zo, nu je deze tips hebt gelezen, kun je vlot en zonder stress verhuizen met je kat of hond. Heb je graag professionele hulp bij je verhuizing? Laat het ons gerust weten en vraag gratis en vrijblijvend een verhuisofferte. Wij staan voor je klaar!

Gratis verhuisgids downloaden
Download nu ›

Recente berichten

  • Kilometerheffing vrachtwagens 2023 in België
  • Verhuizen met kat of hond. 13 tips voor een stressvrije verhuis met je huisdier
  • Verhuizen met verhuislift. Wat zijn de voordelen en waar moet je aan denken?
  • Mag je verhuizen op zondag? Meestal wel, maar je doet het best niet
  • Bedrijfsverhuis-planning met handige checklist

Verhuizingen Hoeks NV

Christoffel Plantijnstraat 6
3920 Lommel

Tel: 011 66 00 50
E-mail: info@hoeks.be

Verhuizingen

Meubelopslag

Verhuur

Over Hoeks

Tips & nieuws

Uw offerte

Gratis Verhuisgids

Download nu ›
Hoeks op FacebookHoeks op LinkedinHoeks op Google+

Copyright © 2023 Verhuizingen Hoeks · Algemene voorwaarden · Privacy · Cookies · Disclaimer · Webdesign Coemans.com